Tietoja minusta

maanantai 31. joulukuuta 2012

The End R.I.P. Last day

Valmet Paper Machinery uniformu vuodelta 1996


Pienenä poikana vierailin tehtaassa avoimien ovien päivänä muiden kaupunkilaisten tapaan. Toivoin pääseväni aikuisena töihin tuohon tehtaaseen. Ammattikoulun aikaan pääsin työharjoitteluun tuohon tehtaassa. Sen jälkeen jäin tehtaaseen kesätöihin. Sen jälkeen sain määräaikaisen työsuhteen. Sitten toisen määräaikaisen. Ja kolmannen. Lopulta minut vakinaistettiin. Jossain vaiheessa alkoi säännöllinen YT-neuvotteluiden viidakko ja erilaiset tehostamistoimet. Vierestä vietiin ja läheltä piti.

Nyt viidakkoveitsi osui ja upposi. Minut ja kymmeniä muitakin on ulkoistettu. Irtisanomiset ja ulkoistukset ovat valitettavan yleisiä nykypäivänä, mutta henkilökohtaisesti se on tottakai iso asia, olenhan kuitenkin uskollisesti (?) palvellut työnantajaani ja tuottanut rahaa osakkeen omistajille puolikkaan elämäni verran.

Vajaan kuudentoista Valmet/Metso-vuoden aikana olen kasvanut valtavasti, joskaan en fyysisesti, koska mahdun edelleenkin samaan uniformuun, jonka sain marraskuussa 1996. Huomioitavaa lienee myös se, että taskussa on edelleen vuoden -96 räkäpaperit.


Nyt on aika juoda shampanjat, unohtaa menneet ja vaihtaa vaatteet!

Ei kommentteja: