Tietoja minusta

torstai 10. maaliskuuta 2011

Suomi-Urpo kesälomalla 2008

Tämä artikkeli on siirretty vanhasta blogista !

Kesälomareissu Kiuruvedelle piti olla aluksi ihan tavallinen lomareissu, mutta mitenkäs kävikään . . .

Vielä viime vuonna Kiuruvedellä oli skeittiramppi, mutta tänä kesänä sekin oli purettu, koska rampista oli tullut nuorison kokoontumispaikka. Miksiköhän rakentaa yhtään mitään harrastepaikkoja, jos niillä ei saa viettää aikaa. Ihmeellistä kunnallispolitiikkaa, hyi !

Toisin sanoen skeittaaminen oli Kiuruvedellä tehty kielletyksi ja mummolassa istuminen ei innostanut ympäri vuorokautisesti, jotain siis piti tehdä.

Kiuruvedellä oli kyllä keilahalli, mutta sekin oli auki vain tilauksesta. Uimahalli oli myös kiinni, eikä sitä saanut auki edes puhelimella. Juhannuksena baaritkin oli kiinni, joten viihteellekään ei päässyt.

Reilu viikko Kiuruvedellä, yksiä häitä ja mummon lihapullia lukuunottamatta siellä ei ollut oikeastaaan mitään tekemistä, kunnes . . .


Jossain vaiheessa homma lähti täysin käsistä, kun löysin kyläpahasen kaupasta täysin urpon Suomi-takin naurettavaan viiden euron hintaan. Sain idean kuvata itsestäni kuvasarjan, jonka nimeksi muotoutui melko pian ”Suomi-urpo lomalla”. Ajatuksena oli kuvata tuota keksittyä hahmoa tekemässä sellaisia asioita, joita ihmiset ehkä yleensä tekee lomalla. Kuvasarjaan olisi ehdottomasti sopinut vielä kuvat saunomisesta ja paskahuussissa istumisesta, mutta paskahuussiin ja saunaan valojen virittäminen tuntui liian työläältä ajatukselta.

Jostain syystä halusin ottaa jokaisesta aiheesta kaksi erilaista kuvaa, kahdeksasta aiheesta irtosi siis yhteensä 16 kuvaa.

Kuvasarja on neljää kuvaa lukuunottamatta otettu aikalaukaisimella ja monissa kuvissa on assareina toiminut tyttöystävä ja pari hänen serkkutyttöä. Sarja on kuvattu tunteella ja täysin selvinpäin.

Ei kommentteja: