Tietoja minusta

tiistai 10. syyskuuta 2013

R.I.P. Jamppa Skatepark

R.I.P. Jamppa - Teemu Luhtamäellä Nosepick hakusessa.

Suomen rullalautahistorian kirjassa on yksi sivu kääntymässä.

Järvenpään Jampan skeittiparkin tontti on huhupyörteisten vuosien jälkeen menossa nyt oikeasti toisenlaiseen käyttöön. Tontille rakennetaan paloasema ja se on kivenkova fakta. 

Jampan skeittiparkki on ollut aktiivisessa käytössä muistikuvien mukaan suunnilleen vuodesta 1995-1996. Puurakenteiselle skeittiparkille tuo on eittämättä pitkä ikä ja pitkään historiaan mahtuu tuhansien työtuntien lisäksi paljon hienoja hetkiä erilaisten sessareiden, skabojen ja demojen muodossa. Skaboissa on ollut kerran myös Arto Saari ja jollet tiedä kuka se on, niin KVG. Demottamassa on ollut Control Teamista Hessu, Kärjä, Peke sekä Toma.

Kolikon kääntöpuolelta löytyy varkaustapauksia, kun ramppien osia on varasteltu muille parkeille, kirveen kanssa on heiluttu ilkivaltaa tehden. Tuhopoltot ja oikeusprosessitkaan ei ole ollut vieras käsite.

Haikein mielin Jampan skeittiparkista on pakko luopua ja yhdessä Järvenpään kaupungin kanssa yritetään löytää minirampille entistä idyllisempi sijoituspaikka, mutta siitä aiheesta lisää kenties myöhemmin.

Täysin extemporee-henkiset hautajaissessarit pidettiin Jampassa sunnuntaina 9.9.2013 ja paikalle saapui olemattomasta varoitusajasta huolimatta kiitettävästi väkeä. Jampan sessareilla on aina ollut ikähaitari lännestä itään ja niin myös näissä viimeisissäkin sessareissa, kunnioitettavat 4-37 v !


Erityisen maininnan saa 12 vuotias Samu Sundell, joka tykitti sellaista settiä, että seniilit skeittisedät kiristeli proteesi-osiaan ihan turhaan. Samu vei pidemmän korren niin hulluimmassa jutussa kuin pisimmässä ranissakin. Illan hämärän vaihtuessa pilkkopimeäksi ja skeittisetien grillatessa makkaraa Samu väänteli vielä bluntteja rampissa...

Ilmakuva Jampan parkista vuodelta 1998


Marko Pelli, 37, Frontside 50-50

Olli-Mikko Muroke - Croox


Teemu Juselius - 270 Feeble to fakieMarko Pelli - Fs 5-0


Maija Havola - Rock
Nuorimman pään edustaja droppaa skootterilla extensonin päältä

Marko Pelli - Bs disaster

Niko Sulander - Bs tailslide


Marko Nyman - Nollie lipslide

Samu Sundell - Mäkkäri vai käkkäri

Janne Lappalainen - Nosepick

Allekirjoittanut - Feeble to fakie

Niko Sulander - Fs tailslide

Niko Sulander - Bs Saatana

Samu Sundell - Bluntti

Aleksi Lantz - Rock to Hell

Samu Sundell - Drop from Heaven

Marko Pelli - Fs disaster

Janne Lappalainen - Bs ollie

Teemu Luhtamäki - Melan


Ei kommentteja: