Tietoja minusta

maanantai 27. elokuuta 2012

Hyvinkään Scramble 2012

Pakokaasupilveä fiilistellessä omaan mieleeni tuli monta mukavaa muistoa
Hyvinkään Scramble -tapahtumasta kuultuani tunsin pakottavaa tarvetta päästä haistelemaan kakstahtisten tuoksua. Tapahtuma kokosi yhteen legendaarisia kuljettajia sekä vanhoja pyöriä. 

Jengiä oli mestoilla aivan hulluna, pakokaasuista ei ollut pulaa ja korvia vihlovat äänet oli se juttu! 
Ymmärrettävistä syistä johtuen tunsin itseni siksi samaksi pikkupojaksi, joka alle kouluikäisenä pyöri isänsä kanssa kakstahtisille tuoksuvissa tapahtumissa, ensin pulloja keräillen ja myöhemmin kisoja ajaen.

Hyvinkään Scramblessa näin ja kuvasin kaksi lähtöä, en tiedä luokista tai sarjoista yhtikäs mitään, mutta vehkeet oli pääsääntöisesti ilmajäähdytteisiä, eli kunnon old school stylellä mentiin. Omassakin nuoruudessa crossipyörät jäähdytettiin ilmalla ja ainoa neste oli tankissa.


Varikkomaisemia

Varikolla oli nähtävillä kaikenlaisia crosseja, useilta eri vuosikymmeniltä. Valitettavasti koko aluetta ei tullut kierrettyä läpi ja varmaan paljon jäi näkemättäkin, mutta sen verran tajusin, että noista ajoista on menty eteenpäin aika paljon. 
Ajoergonomiat on varmasti parantuneet, mutta valitettavasti äänentoisto on huonontunut merkittävästi, koska tyhjäkäynnin perusteella nykyisistä pyöristä ei aina osaa sanoa onko ne edes käynnissä !Henkilökohtaisesti tämä mopedi aiheutti hiljaisen hetken.

Ei kommentteja: