Tietoja minusta

maanantai 13. tammikuuta 2014

Maastossa metsässä kurassa paskassa eksyksissäkin

Jossain päin Keravaa

Myöhästyneen talven vuoksi kyllästyin lepäämään laakereillani, joten päätin Tekniikan Maailman artikkelin innoittamana hankkia "bigfoot" maastopyörän. 
Tai oikeastaan kaksi, kaverille kans.

Pyöräilystä, eritoten maastopyöräilystä on reilussa kuukaudessa tullut tärkeä osa vapaa-aikaani. Mielikuvituksen puutteen vuoksi kävin kuvaamassa tiedekeskus Heurekan kuutiot aasin sillaksi pyörien merkille, joka on CUBE.

Aktiivisena lumilautailijana useana vuonna saavutetut +100 laskupäivän tavoitteet on tuonut tietynlaisen peruskunnon, jota on hyvä jatkaa maastopyöräilyllä. Maastopyöräillessä kelillä ei ole monestikaan mitään merkitystä, joten jumppaamaan pääsee oli keli mikä tahansa ja onhan siellä jumpalla käytykin. Reilun kuukauden aikana maaseutu/metsikkö/kurapolku-ajoja on ollut 617km ja siitä lukemasta puuttuvat työmatka-ajot. Kaloriaa palaa 1000 - 3000 per lenkki, jotenka maastopyörän hankinnasta on ollut myös terveyshyötyä.

Luonnossa pyöräillessä myös näkee ja kokee kaikenlaista kivaa, eikä sitä kivaa voi saavuttaa millään muulla kulkuneuvolla. Yllättäen myös laavuja ja erilaisia metsägrillipaikkoja on tullut vastaan, joten toisinaan makkaran asentaminen reppuun ei ole ollenkaan hullumpi ajatus.

Tuomaalan metsä Kerava
Tammikuun rantakelit, savusauna + järvi + keittolounas

Järvenpäästä löytyy polkuja. Paljon. Kotiovelta lähtiessä voi helposti ajaa 30 km lenkin ilman, että ajaa juurikaan kestopäällysteillä.

Luonto antaa voimaa

Talvipyöräilyssä kerrospukeutuminen on ainoa vaihtoehto, mutta jäätyville varpaille ja juomapussin letkulle pitää keksiä jotain muita patentteja.


Oivasta All round -pyörästä haaveilevalle voin varauksetta suositella 29-tuumaista maastopyörää ja ainakin omakohtaiset kokemukset saksalaisesta Bike Discountista olivat varsin positiiviset ja kaksi pyörää ostamalla sai tingattua pienen alennuksenkin :)

Ei kommentteja: