Tietoja minusta

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Sadan kilometrin saunaretki läskipyörällä

Läskipyörällä isolla kirkolla ja omat puut mukana tottakai !
Kyselin Järvenpään Ladun maastopyöräkavereilta, että kuka lähtee messiin Helsinkiin maasto -tai mieluiten läskipyörällä. Kukaan ei lähtenyt. Pitivät ajatusta ihan hulluna ja uskottelivat, että etenkin läskipyörällä ajaminen tuntuu pahalta. Kyselin innostuneena, että "kuinkahan pahalta", mutta mitään varsinaista pahuuden numeroa en saanut vastaukseksi.

Päätin ottaa selvää, että kuinka pahalta se sitten tuntuu.

Koska pidemmillä matkoilla on kiva olla jokin tarkoitus ja Kaivarin perinteeksi muodostuneet jäätelökioskit on vielä talviunilla, niin sain vihiä 24/7 aukiolevasta itsepalvelusaunasta, nimeltään Sompasauna. Innokkaana saunojana Sompasauna oli heti napakymppi. Sääennusteet suositteli tälle ihmiskokeelle päiväksi maanantaita 4.4. koska Helsinkiinhän ei viitsi paskalla säällä lähteä polkupyörällä.
Sitten vaan lyhyellä varoitusajalla talvilomapäivä töistä, polttopuut tarakalle ja ihmiskoetta suorittamaan.Läskipyörä kestopäällysteellä, onko hullua vai ei ?
Pitäskö Helsingin sijasta suunnata sittenkin Kellokoskelle ?

Helsingin kirkonkylän mylly, ollut tiettävästi toiminnassa viimeksi 1965. Mylläri tuottanut myös vesivoimalalla sähköä myllyosuuskuntia maatalouksille. Nämä kuulin joltakin paikalliselta vaarilta ja juttutuokioon menikin varmaan toista tuntia.


Stadin ytimessä eniten huvitti ihmisten pitkät katseet ja reaktiot, liekö läski vai polttopuut ollut syynä...

Meren rannalla oli vielä hiljasta, veneet oli laskettavissa yhden käden sormin.

Meren rannalla oli aivan saaaaatanan kylmä ja sumusta !

Onneksi sumu jossain vaiheessa hälveni.

Pakko-ostos: Kauppatorin pullakahvit


Matkalla Sompasaunaan oli Ihana Kahvila, mutta se on auki vaan säävarauksella ja vielä ei ollut sellaista säätä kukaan varannut.

Pieni Sompasauna, aivan mahtava !!!

Iso Sompasauna
Iso Sompasauna sisältä, jengiä mahtunee tusinan verran ja merinäköalat löytyy !

Sompasauna - Todella saletiin uudestaan !!!!
Tän jälkeen alkoi kotimatka, joka meni mukavan reippaasti ja kotona odotti tietysti sauna !

Helsingissä näkee polkupyörällä paljon kaikkea, jota ei autolla näe. Keskaria se tosin laskee huomattavasti, mutta elämysreissuthan ei ole mitään kilpailuja.
Ihmiskokeen tulos:
Läskipyörä kulkee kestopäällysteellä Schwalbe Jumbo Jim -renkailla, n. 1 barin paineilla, yllättävän kevyesti. Matkanopeus helposti ~25km/h ja renkaat on myös yllättävän äänettömät.

Ihmiskokeen tulos antaa vahvistusta sille spekulaatiolle, että voiko läskipyörä olla se ainoa pyörä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Mistä mä saan läiskäistyä tähän kolossaalisen peukalon kuvan? Hieno retki. Kyllä saunan takia hullumpaakin (kai) on tehty.